Over Studio Tegenwind

Studio Tegenwind zet creatieve ontwerpkracht in voor maatschappelijke vraagstukken. Sinds 2021 richt het zich op klimaatverandering en duurzaamheid.

In de projecten wordt het onzichtbare blootgelegd. In ons moderne leven zijn dingen goed verborgen: waar afval blijft na weggooien, waar de dieren zijn die het vleesschap vullen, wat er nodig is voordat een product in de winkel ligt. Ook kan het klimaatvraagstuk ver weg voelen, zowel omdat het complex is, het zich niet hier lijkt af te spelen en wordt gepresenteerd als een probleem van de toekomst. Het vraagt om naar het hier en nu gehaald te worden, op een manier dat je het niet alleen begrijpt, maar ook voƩlt.
Dat is nodig voor de transitie naar een duurzame wereld. Daar zet Studio Tegenwind zich voor in.

Studio Tegenwind is opgericht door Frank Goethals

Frank als klimaatcroupier in Het Klimaatcasino – een samenwerking met KlimaatHelpdesk

De aanpak is die van gedegen veldonderzoek, het veelvuldig experimenteren met prototypes en zo te komen tot een geslaagde oplossing. Het resulteert in interactieve installaties en publieke interventies die een verhaal vertellen aan een breed publiek. De projecten hebben als doel mensen aan het denken te zetten, ze te raken en te laten lachen en anders naar dingen te laten kijken.

Studio Tegenwind werkte eerder samen met: