Over Studio Tegenwind

Studio Tegenwind is een creatieve design-thinking studio die zich richt op het onderzoeken en ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Projecten ontstaan als gevolg van een wisselwerking tussen verbazing, onderzoek en ontwerp. Het weigert te geloven dat dingen ‘nou eenmaal zo gaan’ en komt met creatieve ideeën hoe het ook zou kunnen.

De aanpak is die van gedegen veldonderzoek, het veelvuldig experimenteren met prototypes en zo te komen tot een geslaagde oplossing. Het resulteert in interactieve installaties en publieke interventies die een verhaal willen vertellen aan een breed publiek. De projecten hebben als doel mensen aan het denken te zetten, ze te raken en te laten lachen en anders naar dingen te laten kijken.

De studio is opgericht door Frank Goethals (1986) - "Ik ben een optimist met een grote interesse in maatschappelijke vraagstukken. In mijn rol als ontwerper zie ik overal kansen hoe het beter kan. Sinds de zomer van 2021 concentreer ik al mijn aandacht op het onderwerp klimaatverandering. Ik breng een combinatie van creativiteit gecombineerd met analytisch denken, die gemakkelijk werelden aan elkaar verbindt, zoals technologie, theater, filosofie en gedragsverandering."