IN VERBINDING

Een installatie die de oude bliktelefoon nieuw leven in blaast.

IN VERBINDING op Betweter Festival in Tivoli Vredenburg

De beroemde uitspraak van Jim Rohn is ‘dat we het gemiddelde zijn van de vijf mensen waar het meeste tijd mee doorbrengen’. Grote kans dat deze 5 personen in dezelfde bubbel bewegen als jij – bijvoorbeeld zijn ze net als jij politiek links, eten vegetarisch en zijn óók te vangen voor een festivalzomer. Met IN VERBINDING verleiden we deelnemers een diepgaande ontmoeting te maken met een willekeurige onbekende.

In de installatie leggen twee deelnemers tijdelijk een diepgaand, intiem lijntje met een willekeurige andere bezoeker en kruipen zo even in elkaars huid. Zonder elkaar fysiek te ontmoeten, maar met de stem van de ander in je oren starten ze een gesprek. Via de lijn die tussen hen inloopt kan een vraag van de één naar de ander gestuurd worden. Deze gaan niet over koetjes & kalfjes, maar graven dieper zoals ‘Wie is het meest belangrijk in je leven?’ en ‘Wat in jouw opvoeding ga jij zelf anders doen wanneer je kinderen hebt?’

IN VERBINDING was voor het eerst te zien & proberen op Betweter Festival op 1 oktober 2021. Gedurende de avond ontstonden in de installatie allerlei gesprekken tussen mensen die elkaar niet kenden. Er werd gelachen, nagedacht, geheimen onthuld en naar elkaar geluisterd!

Het project is een afgeleide van ons project Sprekend de Buurt.

< terug naar projectenoverzicht